Otavalo
Maak kennis met de Kichwa keuken in een authentieke kookworkshop
In de middag wordt je door je gids opgehaald voor de Kawsaymi kookcursus, een kennismaking met de lokale Kichwa keuken. In de kleine Panecillo gemeenschap, net buiten Otavalo in Ecuador, wordt je hartelijk verwelkomd door chef Claudia. Zij stelt haar huis en restaurant voor je open waar zij samen met haar familie woont en zal je met grote passie de fijne kneepjes van het kookvak leren.
De Kichwa keuken
De Kichwa, ook wel de Quichua, zijn Zuid-Amerikaanse indianen die woonachtig zijn in grote gebieden van het Andes gebied (Bolivia, Peru en Ecuador). De Kichwa keuken verschilt hierdoor van de Ecuadoriaanse keuken. Zo gebruiken de Kichwa's enkel ingrediënten die alleen op natuurlijke wijze in het lokale Andes gebied worden verbouwd waarbij bijzondere smaken en sensaties je zeker laten verrassen. Samen ga je de tuin in waar meer dan 200 soorten (medicinale) planten, groenten en fruit floreren. Laat al je zintuigen prikkelen en pluk verse ingrediënten zoals tijm en boomtomaat voordat je samen met Claudia je handen uit de mouwen steekt bij het aanrecht.
Kookworkshop in Otavalo, Ecuador: Laat al je zintuigen prikkelen en ga aan de slag met ingrediënten uit het lokale Andes gebied.
Ervaar binnen enkele uren hoe je typische en authentieke lekkernijen maakt tijdens deze Kawsaymi kookcursus en bereid je eigen gerechten die je daarna gezamenlijk opeet. Een authentieke en culinaire beleving die je leven lang bij zal blijven!
Plan jouw bezoek aan de Kichwa keuken
Start vandaag nog met het plannen van je reis naar Ecuador
Onze reisspecialisten helpen je graag verder met het plannen van jouw unieke rondreis naar Ecuador.